Малкият Байрям, който, след много перипетии у нас, беше подложен на

...
Малкият Байрям, който, след много перипетии у нас, беше подложен на
Коментари Харесай

Помните ли трагичната история на малкото момченце Байрям, ето какво се случва с детето в момента

Малкият Байрям, който, след доста премеждия у нас, беше подложен на бъбречна трансплантация в Германия, към този момент си е вкъщи в село Тъжа, усеща се добре и стартира нов живот. Той споделя, че към този момент са се сбъднали някои от фантазиите му – да пие вода и да кара колело. Новата му фантазия е да стане доктор, като желае да учи в Германия, оповестява bTV.
Преди да замине за лекуване през март, Байрям ходеше на хемодиализа по няколко пъти седмично, по тази причина до момента не е посещавал нито детска градина, нито учебно заведение. Днес той и фамилията му ще отидат в учебното заведение в селото, с цел да видят по какъв начин може да се запише.
 Байрям
Снимка: bTV
Бабата на момчето – Селима, описа, че трансплантацията се е позабавила, тъй като Байрям не е имал всички нужни имунизации, че е имало и тежки моменти, само че не желае да се връща към тях. Важното е, че в този момент той е добре.

Дядото – Байрям Али, добави, че момчето към този момент може да яде и пие всичко, не са му наложени никакви ограничавания. Предстои в идващите три месеца да му се вършат прегледи единствено в София, а през януари ще има и надзорен обзор в Германия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР